Čorba od suvih i svežih pečuraka

 ≫ 
  • 2

Sastav:

- 30 g sušenih pečuraka

- glavica crnog luka

- 2 šargarepe

- 2 čena belog luka

- 500 g pečuraka

- 2 kašike ulja

- ½ dl belog vina

- 1,2 l bujona

- kašika paradajz pirea

- so, biber

- kašika balzamiko sirćeta

- vezica peršuna

Priprema:

Sušene pečurke prelijte šoljicom vrele vode i ostavite da odstoje 20 minuta. Obe vrste luka i šargarepu očistite i iseckajte. Sveže pečurke prebrišite mokrom krpom, pa ih očistite i krupno isecite. U šerpi sa debelim dnom na srednje jakoj vatri zagrejte ulje pa prodinstajte crni luk i šargarepu 10 minuta da omekšaju, zatim dodajte beli luk i dinstajte još pola minuta.

Ubacite nasečene sveže pečurke i dinstajte dok ne počnu da puštaju tečnost. Pojačajte vatru, pa kad ispari veći deo tečnosti, prelijte belim vinom. Kada u šerpi ostane otprilike polovina tečnosti, dolijte bujon i umešajte paradajz pire. Potopljene sušene pečurke sitno iseckajte i dodajte u supu.

Vodu u kojoj su se namakale procedite, pa i nju umešajte u supu. Posolite i pobiberite po ukusu i kuvajte još 20 minuta. Umešajte balzamiko sirće i po potrebi još začinite, a pre posluživanja pospite iseckanim peršunom.

(Telegraf.rs)

Video: Na Novom groblju obeležen 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dakica

    24. januar 2017 | 10:14

    Bez veze su vam recepti baš.

  • teego pre Sa Zlatibor

    26. januar 2017 | 19:27

    Hvala na recepty tako je niwta bez pecyrki raznih vrsta pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA