Čorba od suvih i svežih pečuraka
Sastav:
- 30 g sušenih pečuraka
- glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 500 g pečuraka
- 2 kašike ulja
- ½ dl belog vina
- 1,2 l bujona
- kašika paradajz pirea
- so, biber
- kašika balzamiko sirćeta
- vezica peršuna
Priprema:
Sušene pečurke prelijte šoljicom vrele vode i ostavite da odstoje 20 minuta. Obe vrste luka i šargarepu očistite i iseckajte. Sveže pečurke prebrišite mokrom krpom, pa ih očistite i krupno isecite. U šerpi sa debelim dnom na srednje jakoj vatri zagrejte ulje pa prodinstajte crni luk i šargarepu 10 minuta da omekšaju, zatim dodajte beli luk i dinstajte još pola minuta.
Ubacite nasečene sveže pečurke i dinstajte dok ne počnu da puštaju tečnost. Pojačajte vatru, pa kad ispari veći deo tečnosti, prelijte belim vinom. Kada u šerpi ostane otprilike polovina tečnosti, dolijte bujon i umešajte paradajz pire. Potopljene sušene pečurke sitno iseckajte i dodajte u supu.
Vodu u kojoj su se namakale procedite, pa i nju umešajte u supu. Posolite i pobiberite po ukusu i kuvajte još 20 minuta. Umešajte balzamiko sirće i po potrebi još začinite, a pre posluživanja pospite iseckanim peršunom.
(Telegraf.rs)
Video: Na Novom groblju obeležen 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dakica
Bez veze su vam recepti baš.
Podelite komentar
teego pre Sa Zlatibor
Hvala na recepty tako je niwta bez pecyrki raznih vrsta pozdrav
Podelite komentar