Mlada prasetina sa začinskim biljem i lukom
Sastojci:
- 1 kg mlade prasetine bez kostiju i kože
- so, biber
- 1,5 dl ulja
- 2 mlada luka
- 1,5 dl belog vina
- 3 čena belog luka
- 100 g parmezana
- 100 g suvog hleba
- 1 dl bujona
- 30 g origana
- 80 g sušenog paradajza
- 50 g putera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Meso pržite desetak minuta na dve kašike ulja. Luk očistite i isecite na režnjeve. Stavite meso u pleh, pa zalijte vinom i bujonom i pecizte u rerni oko sat, uz dolivanje vode. Koricu hleba, sušeni paradajzi čen belog luka sameljite nakratko u blenderu, pa pomešajte sa rastopljenim puterom i time premažite pečenje. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Iščupkajte začinsko bilje, izgnječite 2 čena belog luka i sve pomešajte sa malo soli, pa dodajte parmezan i ostatak ulja. Pečenje poslužite sa barenim povrćem i prelivom od začinskog bilja.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
TheKrme
UFF kako jee voda iz usta mi tece
Podelite komentar