Zapečena teletina s pečurkama – za prave hedoniste
Sastojci:
- 1 kg telećih šnicli
- so, biber
- malo ulja
- ½ kg šampinjona
- 200 g šunke tanko isečene
- 250 g kačkavalja, narendanog
- origano, peršun
- neutralna pavlaka
- 2 jajeta
- masline
Priprema:
Teleće šnicle blago izlupajte, posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Isecite šampinjone na listiće, a šunku na rezance. Vatrostalnu činiju podmažite sa malo ulja ili putera, pa ređajte šnicle, pečurke, šunku i rendani kačkavalj. Začinite, pa nastavite istim redom i završite šniclama. Umutite jaja, dodajte pavlaku za kuvanje i prelijte odozgo, pa na svaku šniclu stavite maslinu. Zapecite u rerni. Meso isecite na kvadrate i vadite širokom kašikom.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.