Svinjsko pečenje koje se topi u ustima
Sastojci:
- 2 kg svinjetine (potrbušine)
- glavica crnog luka
- šargarepa
- drška celera
- grančice peršuna
- 2 grančice majčine dušice
- štapić cimeta
- 100 g putera
Priprema:
Povrće očistite i nasecite na veće komade. Meso stavite u šerpu, dodajte povrće, peršun, majčinu dušicu i cimet, pa sipajte vode da ga pokrije. Stavite na šporet da zavri, potom smanjite vatru i krčkajte 2 sata. Izvadite maso iz supe i ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Potom ga isecite na 4 komada. Rernu zagrejte na 220 stepeni, stavite pleh i u njemu rastopite puter. Zatim poređajte meso sa kožurom nadole i pecite 2-3 minuta. Potom meso okrenite, pa pleh vratite u rernu i pecite 15 minuta, sve dok kožura ne bude reš pečena.
(Telegraf.rs)
Video: Pepeo i garež je sve što je ostalo od dva spaljena automobila na Novom Beogradu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.