Svinjsko pečenje koje se topi u ustima

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 2 kg svinjetine (potrbušine)

- glavica crnog luka

- šargarepa

- drška celera

- grančice peršuna

- 2 grančice majčine dušice

- štapić cimeta

- 100 g putera

Priprema:

Povrće očistite i nasecite na veće komade. Meso stavite u šerpu, dodajte povrće, peršun, majčinu dušicu i cimet, pa sipajte vode da ga pokrije. Stavite na šporet da zavri, potom smanjite vatru i krčkajte 2 sata. Izvadite maso iz supe i ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Potom ga isecite na 4 komada. Rernu zagrejte na 220 stepeni, stavite pleh i u njemu rastopite puter. Zatim poređajte meso sa kožurom nadole i pecite 2-3 minuta. Potom meso okrenite, pa pleh vratite u rernu i pecite 15 minuta, sve dok kožura ne bude reš pečena.

(Telegraf.rs)

Video: Pepeo i garež je sve što je ostalo od dva spaljena automobila na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA