Perfektno krckavi krekeri sa sirom
Sastojci:
- 100 g putera
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- biber (ili ljuta paprika)
- 50 g rendanog sira (gauda, ementaler)
- 50 g sitno rendanog parmenzana
- jaje
- majčina dušica
Priprema:
Puter nasecite na kockice. Brašno pomešajte sa solju, biberom, sirom i parmezanom, pa dodajte puter i natrire ga rukama. Umesite ga tek toliko da se povežu, nemojte mesiti predugo. Od testa oblikujte loptu, umotajte je u plastičnu foliju i ostavite u frižideru pola sata. Za to vreme rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Pobrašnite radnu površinu, pa tako razvaljajte testo i isecite krekere (veličinu i oblik odredite sami). Stavite ih na pleh, premažite razmućenim jajetom i pospite majčinom dušicom. Pecite 10 minuta, dok krekeri ne postanu zlatno smeđi. Pažljivo ih izvadite lopaticom i ostavite da se ohlade na rešetki.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.