Perfektno krckavi krekeri sa sirom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 100 g putera

- 100 g brašna

- prstohvat soli

- biber (ili ljuta paprika)

- 50 g rendanog sira (gauda, ementaler)

- 50 g sitno rendanog parmenzana

- jaje

- majčina dušica

Priprema:

Puter nasecite na kockice. Brašno pomešajte sa solju, biberom, sirom i parmezanom, pa dodajte puter i natrire ga rukama. Umesite ga tek toliko da se povežu, nemojte mesiti predugo. Od testa oblikujte loptu, umotajte je u plastičnu foliju i ostavite u frižideru pola sata. Za to vreme rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Pobrašnite radnu površinu, pa tako razvaljajte testo i isecite krekere (veličinu i oblik odredite sami). Stavite ih na pleh, premažite razmućenim jajetom i pospite majčinom dušicom. Pecite 10 minuta, dok krekeri ne postanu zlatno smeđi. Pažljivo ih izvadite lopaticom i ostavite da se ohlade na rešetki.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA