Bačka krompirača: jak obrok za puno energije
≫
Sastojci:
- 1 kg krompira
- ½ kg crnog luka
- 200 g suve slanine
- ½ kg sirove kobasice
- kašika aleve paprike
- 2 kašike brašna
- mast
- so
Priprema:
Krompir se očisti i nareže na kolutove. Luk se nareže na rebarca i njime se pokrije dno podmazanog pleha. Preko luka rasporedite krompir koji je izmešan sa brašnom i alevom paprikom. Po potrebi posolite, preko krompira poređajte komade slanine i kobasice. Nalijte vodom da ogrezne i pecite u jako zagrejanoj rerni. Uz krompiraču je najbolja salata od kiselog kupusa.
(Telegraf.rs)
Video: Od početka godine na putevima Srbije poginulo 25 osoba, posebno ugroženi pešaci
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.