Praznična pizza sa pečenom svinjetinom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- testo za picu

Fil:

- 200 g gustog sosa od paradajza

- 250 g sira

- 4 kriške rolovane svinjetine (ili svinjskog pečenja)

- 200 g sočiva

- pola cvekle

- kriška celera

- seme majčine dušice

- maslinovo ulje

Priprema:

Operite sočivo i skuvajte ga u dosta vode, kojoj ste dodali cveklu, celer, so i malo semenki majčine dušice. Kuvajte oko sat i po, na umerenoj vatri. Pripremite testo za picu od 500 g brašna i ostavite da se diže 1 sat. Punjenu svinjsku nogu potopite u posudu sa dosta hladne vode, i kad provri kuvajte na umerenoj vatri sat vremena.

Testo razvucite, premažite sosom od paradajza i lagano posolite. Pokrite oceđenim sočivom, komadićima rolovane svinjetine i listićima sira za picu. Picu začinite sa malo ulja i semenki majčine dušice. Pecite 20 minuta na 220°C i odmah poslužite.

(Telegraf.rs)

 

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA