Praznična pizza sa pečenom svinjetinom
Sastojci:
- testo za picu
Fil:
- 200 g gustog sosa od paradajza
- 250 g sira
- 4 kriške rolovane svinjetine (ili svinjskog pečenja)
- 200 g sočiva
- pola cvekle
- kriška celera
- seme majčine dušice
- maslinovo ulje
Priprema:
Operite sočivo i skuvajte ga u dosta vode, kojoj ste dodali cveklu, celer, so i malo semenki majčine dušice. Kuvajte oko sat i po, na umerenoj vatri. Pripremite testo za picu od 500 g brašna i ostavite da se diže 1 sat. Punjenu svinjsku nogu potopite u posudu sa dosta hladne vode, i kad provri kuvajte na umerenoj vatri sat vremena.
Testo razvucite, premažite sosom od paradajza i lagano posolite. Pokrite oceđenim sočivom, komadićima rolovane svinjetine i listićima sira za picu. Picu začinite sa malo ulja i semenki majčine dušice. Pecite 20 minuta na 220°C i odmah poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.