Goveđa pečenica

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1,5 kg goveđe pečenice ili filea

- 3 kašike maslinovog ulja

- 1 velika glavica luka izrezana na 6 delova

- 1 crvena paprika izrezana na kockice

- 1 zelena paprika izrezana na kockice

- 2 kašike pirea od paradajza

- 200 g šampinjona

- 8 maslina

- 1 kašika skrobnog brašna

Za marinadu:

- 0,5 l crnog vina

- 3 kašike maslinovog ulja

- 2 čena belog luka

- 2 lovorova lista

- 1 kašika zelenog bibera u zrnu

Priprema:

Pripremiti marinadu:- u široku posudu sipati crno vino, dodati ulje, lovor, beli luk i biber. Uroniti komade govedine, okrećući ih sa svih strana, poklopiti i ostaviti u frižideru preko noći.

Rernu zagrejati na 160°C. U velikoj posudi za rernu zagrejati ulje, propržiti meso, često ga okrećući da dobije boju. Zatim izvaditi meso i držati ga po strani. U istu posudu staviti paprike i luk i propržiti ih 2-3 minuta. Dodati marinadu, so, pire od paradajza i staviti da proključa. Vratiti meso, poklopiti i peći u rerni 3 sata dok meso ne bude mekano.

Pola sata pre kraja dodati pečurke i masline. Izvaditi meso i držati ga na toplom. Skrobno brašno rastopiti u kašiki vode i umešati u sos od pečenja. Staviti na vatru da se zgusne. Govedinu izrezati na kriške i preliti sa malo sosa. Preostali sos poslužiti u posebnoj posudi, pa dobro ohladiti.

(Telegraf.rs)

 

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA