Salata s lignjama

 
 ≫ 
  • 1

Mediteranski obrok za one koji vole plodove mora, maslinovo ulje i beli luk

Sastojci:

- 600 g krupnih lignji

- 4 čena belog luka

- 1/2 vezice peršuna

- 5 zrna bibera

- 2 lovorova lista

- 1/2 limuna

- 2 kašike maslinovog ulja

- so i biber

Priprema:

Lignje očistiti i dobro oprati pod mlazom vode. U lonac sa vodom staviti lovorov list i biber u zrnu. Kada voda proključa, dodati lignje i kuvati dok ne omekšaju. Kad je lignja mekana, izvaditi je i narezati na kolutiće. Kolutiće složiti u posudu za salatu i posipati sitno iseckanim peršunom i belim lukom. Začiniti maslinovim uljem i limunovim sokom, posoliti i pobiberiti. Salatu ohladiti u frižideru nekoliko sati i poslužiti sa kriškama limuna.

(Telegraf.rs)

 

Video: Kamaline pristalice cekaju u redovima da udju u kampus. Za to su dobili posebne dozvole

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donna

    8. januar 2017 | 09:00

    Ja lignje punim dimljenim lososom ukus je fenomenalan??Prosle godine dobila ideju za posne lignje?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA