Salata s lignjama
Mediteranski obrok za one koji vole plodove mora, maslinovo ulje i beli luk
Sastojci:
- 600 g krupnih lignji
- 4 čena belog luka
- 1/2 vezice peršuna
- 5 zrna bibera
- 2 lovorova lista
- 1/2 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber
Priprema:
Lignje očistiti i dobro oprati pod mlazom vode. U lonac sa vodom staviti lovorov list i biber u zrnu. Kada voda proključa, dodati lignje i kuvati dok ne omekšaju. Kad je lignja mekana, izvaditi je i narezati na kolutiće. Kolutiće složiti u posudu za salatu i posipati sitno iseckanim peršunom i belim lukom. Začiniti maslinovim uljem i limunovim sokom, posoliti i pobiberiti. Salatu ohladiti u frižideru nekoliko sati i poslužiti sa kriškama limuna.
(Telegraf.rs)
Video: Kamaline pristalice cekaju u redovima da udju u kampus. Za to su dobili posebne dozvole
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Donna
Ja lignje punim dimljenim lososom ukus je fenomenalan??Prosle godine dobila ideju za posne lignje?!
Podelite komentar