Čorba s pršutom, karfiolom i belim vinom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 400 g karfiola

- 1 dl maslinovog ulja

- 1 kašika brašna

- 5 čenova belog luka

- 100 g pršute

- 2 grančice peršuna

- 1 dl belog vina

- so i biber

Priprema:

Karfiol razrezati na cvetiće i ubaciti u ključalu vodu. Kuvati pazeći da se karfiol suviše ne raskuva. Na maslinovom ulju propržiti brašno, dodati iseckani beli luk i preliti vodom u kojoj se kuvao karfiol. Pršutu narezati na kockice i zajedno sa karfiolom dodati supi.

Kuvati jedan sat. Pri kraju dodati biber, seckani peršun i vino. Prokuvati, skinuti s vatre i poslužiti.

(Telegraf.rs)

 

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA