Puževi na seljački način
Sastojci:
- 40 komada vinogradarskih puževa
- 1 dl ulja
- 500 g ljutike (vrsta crnog luka)
- 5 tankih odrezaka mesnate slanine
- 6 jaja
- so i biber po želji
Priprema:
Puževe stavimo u hladnu posoljenu vodu i kuvamo oko 90 minuta, uklanjajući penu sa vrha kad god se pojavi. Potom ih procedimo, čačkalicom izvučemo iz kućica i očistimo. Meso puževa propržimo na ulju. Kad dobiju boju, dodamo očišćenu ljutiku.
Dinstamo 30 minuta, dok ljutika ne omekša i višak tečnosti ne ispari. Dodamo narezanu slaninu i razmućena jaja. Posolimo, pobiberimo i mešamo na laganoj vatri dok se jaja ne isprže. Poslužimo toplo.
(Telegraf.rs)
Video: Brnabić pozvala da Skupština nastavi rad nakon nereda
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.