Rosti – „pljeskavice“ od krompira

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

(za 4 osobe):

- 1 kg krompira

- 80 g pančete

- 100 g luka

- 0,3 dl ulja za pečenje

- so

- biber

Priprema:

Krompir skuvajte, malo ohladite, a zatim grubo narendajte, sitno narežite luk, a pančetu na kockice. Na ulju propržite luk i pančetu, i sve to dodajte narendanom krompiru. Kao začin dodajte biber, so i dobro izmešajte. Na zagrejano ulje stavljajte ovako pripremljenu smesu krompira i pržite sa svake strane oko 5 minuta.

Služiti toplo sa salatom po želji. Jelo možete pripremiti i bez pančete, a ide i uz punjene kisele paprike i kupus.

(Telegraf.rs)

 

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA