Rosti – „pljeskavice“ od krompira
Sastojci:
(za 4 osobe):
- 1 kg krompira
- 80 g pančete
- 100 g luka
- 0,3 dl ulja za pečenje
- so
- biber
Priprema:
Krompir skuvajte, malo ohladite, a zatim grubo narendajte, sitno narežite luk, a pančetu na kockice. Na ulju propržite luk i pančetu, i sve to dodajte narendanom krompiru. Kao začin dodajte biber, so i dobro izmešajte. Na zagrejano ulje stavljajte ovako pripremljenu smesu krompira i pržite sa svake strane oko 5 minuta.
Služiti toplo sa salatom po želji. Jelo možete pripremiti i bez pančete, a ide i uz punjene kisele paprike i kupus.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.