Rolnice od mesa poslužene s testeninom
Goveđe, svinjsko ili teleće meso u rolnicama – naš predlog za današnji ručak
Sastojci:
- 8 šnicli odabranog mesa
- 3 kašike senfa
- jedan praziluk
- 4 kriške sira
- 4 kriške pršuta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 250 ml goveđe supe
- 100 ml belog vina
- 600 g malih paradajza
- vezica bosiljka
- 500 g širokih rezanaca
Priprema:
Šnicle posolite, pobiberite i premažite senfom. Praziluk izrežite na priblizno 5 cm duge komadiće. Kriške sira i pršute prepolovite po dužini. Na svaku šniclu stavite krišku sira i krišku pršuta i komadić praziluka. Šnicle urolajte i vežite koncem ili zakopčajte čačkalicom.
Zapečemo ih sa svih strana na maslinovom ulju. Dolijemo goveđu supu, vino i kratko prokuvamo. Na smanjenoj vatri neka se kuvaju još pola sata. Dodamo narezane paradajze i kuvamo još 10 minuta. Bosiljak naseckamo i dodamo sosu. Rezance kuvamo "al dente" i ocedimo.
(Telegraf.rs)
Video: Gastroenterolog dr Saša Perić: Nadimanje, bolovi u stomaku, prejedanje, koji simptomi su alarm
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.