Tuna s ukusnim kus-kusom
Sastojci:
- kus-kus
- odresci tune
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 1/2 kašika sojinog sosa
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1/3 šoljice soka od pomorandže
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 1 kašika prženog usitnjenog kumina
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 pomorandže
- malo nane
- so i biber
Priprema:
U staklenu posudu stavite tunu. Mikserom mešajte 2 kašike maslinovog ulja, sojin sos i đumbir, pa prelijte preko tune i marinirajte što je duže moguće. U međuvremenu pomešajte sok od pomorandže i limuna, kumin, 2 kašike maslinovog ulja i narezane pomorandže.
Pržite tunu oko 3 minuta sa svake strane, ali tako da još bude sirova, pa je narežite na tanke trake i pospite po kus – kusu. Ukrasite je pomorandžama i svežom nanom. Začinite sokom od limuna i pomorandže, pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.