Zdravi riblji ražnjići

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 kg fileta zubatca (zamena je orada ili losos pastrmka)

- sok od dva limuna

- 1 čen belog luka

- 4 kašike maslinovog ulja

- 4 male glavice crnog luka

- 8 malih paradajza

- so

- 2 kašike višnjevače

- 1 kašičica šećera

- crni biber

- nekoliko strukova peršuna

- pola veze vlašca

- čaša kiselog mleka

- čaša kisele pavlake

Priprema:

Pod mlazom hladne vode operite riblje filete, pa ih onda dobro osušite. Pripremite marinat. U činiji izmešate sok od limuna, so i očišćen i izgnječen beli luk. U marinat spustite riblje filete i ostavite ih uz povremeno okretanje da tu odstoje 15 minuta.

U međuvremenu operite paradajz i isecite na četvrtine. U šerpu stavite 250 g vode da proključa, i spustiti u nju oljušten i na četvrtine isečen crni luk. Nakon minut - dva ocedite ga od vode. Filete ocedite od marinata i uvijte ih u rolne. Na 4 ražnjića slažite naizmenično rolnu ribe, četvrtinu paradajza i četvrtinu luka. Tako redom dok sve ne utrošite.

Ražnjiće premažite mešavinom ulja, šerija, šećera, soli i dosta crnog mlevenog bibera, pa ih pecite, po mogućstvu na pravom roštillju, uz često okretanje, oko 10 minuta. Dok se ražnjići peku spremite sos:- sitno iseckajte peršunovo lišće i vlašac, i umešajte ga u umućeno kiselo mleko i pavlaku. Posolite po ukusu. Sos služite uz kebab od ribe.

(Telegraf.rs)

 

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA