Zdravi riblji ražnjići
Sastojci:
- 1 kg fileta zubatca (zamena je orada ili losos pastrmka)
- sok od dva limuna
- 1 čen belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 4 male glavice crnog luka
- 8 malih paradajza
- so
- 2 kašike višnjevače
- 1 kašičica šećera
- crni biber
- nekoliko strukova peršuna
- pola veze vlašca
- čaša kiselog mleka
- čaša kisele pavlake
Priprema:
Pod mlazom hladne vode operite riblje filete, pa ih onda dobro osušite. Pripremite marinat. U činiji izmešate sok od limuna, so i očišćen i izgnječen beli luk. U marinat spustite riblje filete i ostavite ih uz povremeno okretanje da tu odstoje 15 minuta.
U međuvremenu operite paradajz i isecite na četvrtine. U šerpu stavite 250 g vode da proključa, i spustiti u nju oljušten i na četvrtine isečen crni luk. Nakon minut - dva ocedite ga od vode. Filete ocedite od marinata i uvijte ih u rolne. Na 4 ražnjića slažite naizmenično rolnu ribe, četvrtinu paradajza i četvrtinu luka. Tako redom dok sve ne utrošite.
Ražnjiće premažite mešavinom ulja, šerija, šećera, soli i dosta crnog mlevenog bibera, pa ih pecite, po mogućstvu na pravom roštillju, uz često okretanje, oko 10 minuta. Dok se ražnjići peku spremite sos:- sitno iseckajte peršunovo lišće i vlašac, i umešajte ga u umućeno kiselo mleko i pavlaku. Posolite po ukusu. Sos služite uz kebab od ribe.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.