Perfektan šiš kebab
Sastojci:
- 500 g ovčetine od buta (ili junetina kao zamena)
- 250 g dimljene slanine
- 12 krupnih pečuraka
- 2 crvene veće paprike
- čaša ulja
- 2 mala crna luka
- so i biber
- timijan
- lovor
- pirinač
Priprema:
Pečurke operite i skinite im nogice. Meso, paprike i slaninu isecite na jednake kocke. Na ražnjić slažite naizmenično komad mesa, papriku, slaninu, pečurku, i tako redom dokle ima materijala. Završite uvek sa paprikom.
Pripremljene ražnjiće spustite u marinat spremljen od ulja, začina i sitno iseckanog luka. Neka odstoje u marinatu nekoliko sati. S vremena na vreme ih okremite da se jednako utope u marinatu sa svih strana. Ražnjiće pecite na roštilju petnaest minuta. Služite sa kuvanim pirinčem.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.