Perfektan šiš kebab

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g ovčetine od buta (ili junetina kao zamena)

- 250 g dimljene slanine

- 12 krupnih pečuraka

- 2 crvene veće paprike

- čaša ulja

- 2 mala crna luka

- so i biber

- timijan

- lovor

- pirinač

Priprema:

Pečurke operite i skinite im nogice. Meso, paprike i slaninu isecite na jednake kocke. Na ražnjić slažite naizmenično komad mesa, papriku, slaninu, pečurku, i tako redom dokle ima materijala. Završite uvek sa paprikom.

Pripremljene ražnjiće spustite u marinat spremljen od ulja, začina i sitno iseckanog luka. Neka odstoje u marinatu nekoliko sati. S vremena na vreme ih okremite da se jednako utope u marinatu sa svih strana. Ražnjiće pecite na roštilju petnaest minuta. Služite sa kuvanim pirinčem.

(Telegraf.rs)

 

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA