Rolat sa šunkom i pavlakom
Sastojci:
- 8 jaja
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike kečapa
- 3 kašike brašna
- pola veze peršunovog lista
- ½ kašičice začina
- mleveni biber
- 2 kašike ulja
- 200 g kačkavalja
- 150 g praške šunke
- 70 g čajne kobasice
- 1 crni luk sečen na rebarca
Priprema:
Umutiti jaja sa pavlakom, dodati začin, biber, brašno, dobro umutiti mikserom, a na kraju dodati isečen peršunov list. Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati smesu i peći na 180°C, 10 minuta.
Izvaditi iz pleha zajedno sa folijom i dok je vruća premazati kečapom, staviti rendani kačkavalj i preko propržen crni luk, šunku i čajnu isečenu na tanke listice. Koru oprezno odvojiti od folije i urolati. Rolat ostaviti u frižideru do serviranja. Iseći na kolutove i servirati.
(Telegraf.rs)
Video: Podkast "Glasno", EP 4: Gost Nemanja Dević
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.