Peljmeni – staro rusko jelo
Priprema se brzo
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 1/2 šolje mlake vode
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- so i biber po ukusu
- list lovora
Priprema:
Od brašna, jaja, vode i malo soli, zamesi se veoma tvrdo testo. I razvuče na debljinu 1,5 do 2 mm. Čašom se izvade krugovi od testa. Mleveno meso se pomeša sa sitno seckanim lukom, začini se i doda malo mleka. Ovaj nadev se kašičicom stavlja na jedan krug, a poklapa drugim krugom testa. Testo po ivicama dobro stisnite prstima da se spoji. Kuvajte ih u vodi, sa listom lorbera. Kada isplivaju na površinu peljmeni su kuvani. Služe se sa rastopljenim puterom ili sa kiselom pavlakom.
(Telegraf.rs)
Video: Osuđenici u Okružnom zatvoru okitili jelku!
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
mama
ovo jelo su pre neki dan spremali masa i meda gledali ja i cera moja hvala za recept
Podelite komentar
Goxxxy
Ovo me podsjeca na iskoristene kondome : )
Podelite komentar