Peljmeni – staro rusko jelo
Priprema se brzo
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 1/2 šolje mlake vode
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- so i biber po ukusu
- list lovora
Priprema:
Od brašna, jaja, vode i malo soli, zamesi se veoma tvrdo testo. I razvuče na debljinu 1,5 do 2 mm. Čašom se izvade krugovi od testa. Mleveno meso se pomeša sa sitno seckanim lukom, začini se i doda malo mleka. Ovaj nadev se kašičicom stavlja na jedan krug, a poklapa drugim krugom testa. Testo po ivicama dobro stisnite prstima da se spoji. Kuvajte ih u vodi, sa listom lorbera. Kada isplivaju na površinu peljmeni su kuvani. Služe se sa rastopljenim puterom ili sa kiselom pavlakom.
(Telegraf.rs)
Video: Siniša je od druga dobio bubreg: "Jedan je Branko, sada smo braća za ceo život"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
mama
ovo jelo su pre neki dan spremali masa i meda gledali ja i cera moja hvala za recept
Podelite komentar
Goxxxy
Ovo me podsjeca na iskoristene kondome : )
Podelite komentar