Peljmeni – staro rusko jelo

 ≫ 
  • 3

Priprema se brzo

Sastojci:

- 300 g brašna

- 1 jaje

- 1/2 šolje mlake vode

- 400 g mešanog mlevenog mesa

- glavica crnog luka

- so i biber po ukusu

- list lovora

Priprema:

Od brašna, jaja, vode i malo soli, zamesi se veoma tvrdo testo. I razvuče na debljinu 1,5 do 2 mm. Čašom se izvade krugovi od testa. Mleveno meso se pomeša sa sitno seckanim lukom, začini se i doda malo mleka. Ovaj nadev se kašičicom stavlja na jedan krug, a poklapa drugim krugom testa. Testo po ivicama dobro stisnite prstima da se spoji. Kuvajte ih u vodi, sa listom lorbera. Kada isplivaju na površinu peljmeni su kuvani. Služe se sa rastopljenim puterom ili sa kiselom pavlakom.

(Telegraf.rs)

Video: Osuđenici u Okružnom zatvoru okitili jelku!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    3. januar 2017 | 17:05

    ovo jelo su pre neki dan spremali masa i meda gledali ja i cera moja hvala za recept

  • Goxxxy

    5. januar 2017 | 13:59

    Ovo me podsjeca na iskoristene kondome : )

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA