Krem supa od špargle sa slatkom pavlakom
Sastojci:
- 200 g špargli
- 80 g putera
- 80 g brašna
- 2 l goveđe supe
- 2 žumanca
- 1 dl slatke pavlake
- biber i so
Priprema:
Uzmite 200 g špargle i odsecite im samo vrhove, a zatim ih obarite u slanoj vodi. U šerpu stavite 80 g maslaca i 80 g brašna, pa propržite zapršku, i nalijte sa dva litra goveđe supe. Pazite da vam se ne naprave grudvice. Ako ih ipak ima procedite je kroz cediljku za supu. Kada supa provri, stavite u činiju dva žumanca, slatku pavlaku, začinite, pa prelijte lagano supom. Na kraju dodajte obarene i od vode oceđene vrhove špargli. Usitnite u blenderu i servirajte.
(Telegraf.rs)
Video: Vučić se sastao sa Dodikom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.