Preukusna grčka musaka od goveđeg mesa
Sastav:
- 2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- ½ kg goveđeg mesa
- 850 ml paradajza
- 2 kašičice seckanog peršuna
- 1 kašika origana
- so i biber
- 800 g krompira
- 600 g plavog paradajza
- 200 g feta sira
- 40 g putera
- 40 g brašna
- ½ l mleka
Priprema:
Prodinstati 2 glavice luka, 2 čena belog luka, dodati pola kg mlevenog goveđeg mesa, paradajza 850 ml, 2 kašičice iseckanog peršuna, kašiku origana, so i biber . Sve to prodinstati oko 20 minuta.
Na krugove iseći 800 g krompira i 600 g plavog paradajza. U đuveč pleh staviti prvo krompir, mleveno meso, pa preko ovog mlevenog mesa isitniti oko 200 g feta sira, ravnomerno rasporediti plavi paradajz, krompir, mleveno meso i na kraju krompir. Sada zagrejati 40 g putera, dodati 40 g brašna, ½ l mleka i kuvati.Preliti preko musake i peći oko 45 minuta na 180°C.
(Telegraf.rs)
Video: Ciklon nad Jadranom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zoran
Grcka bakvala, grck atulumba, grck akafa, grcka musaka. Hahahah.
Podelite komentar
Jovan
Super je Musaka samo neznam koje pice ide uz ovo jelo
Podelite komentar