Salata sa ćufticama i ovčijim sirom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 5 komada crvenog paradajza

- 200 g ovčijeg sira

- 7-8 listova zelene salate

- 5 čenova belog luka

- 2 kriške hleba

- 2 kašike maslinovog ulja

- kiselo mleko

- 1 limun (sok)

- 1 kašičica ljute paprike (tucane)

- 1 kašika iseckanog peršuna

- so i biber

Za ćuftice:

- 300 g mlevenog mesa (goveđeg)

- 50 g oraha

- 1 kašika prezli

- 1 jaje

- kašika iseckanog peršuna

- 2 čena belog luka

- 1 kriška starog hleba

- malo soli i bibera

Priprema:

Staviti u vanglicu mleveno meso, sitno iseckane orahe i peršun, krišku hleba (predhodno potopljenu u vodi i isceđenu), umućeno jaje, ispresovan beli luk i prezle. Po želji posoliti i pobiberiti, masu dobro sjediniti i praviti male loptice - ćuftice. Na zagrejanom ulju pržiti ih sa svih strana oko 10 minuta. Kada su gotove izvaditi ih na kuhinjski papir da se ulje ocedi, a zatim ih premestiti u sud koji održava toplotu. Listove zelene salate oprati, kuhinjskom krpom prosušiti i prekriti činiju (poluduboka).

Po sredini naređati pripremljene ćuftice, preliti ih sosom od kiselog mleka pomešanog sa ispresovanim belim lukom, limunovim sokom, alevom paprikom i seckanim peršunom. Preko svake ćufte preliti po jednu kašiku sosa. Ostatak sosa staviti u sud za sos. Oko ćuftica naređati opran, obrisan i na kriške isečen paradajz, ovčiji sir i kockice hleba predhodno malo propržene na ulju. Preko parčića sira posuti malo aleve paprike, a preko listova salate malo rastvora maslinovog ulja pomešanog sa sirćetom i malo soli.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA