POSNO! Pečurke sa vinom i majčinom dušicom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g pečuraka (idealno šitake ili bukovače)

- 8 kašika belog vina

- sok od 1 limuna

- 5 kašika maslinovog ulja

- 1 kašika paradajz-pirea

- veća glavica crnog luka

- malo timijana (majčine dušice)

- grančica svežeg ruzmarina

- mleveni biber

- so

Priprema:

Oljuštiti luk, oprati ga i iseći na kolutove, pa pržiti na ulju uz dolivanje vode dok ne omekša.

Sipati vino, paradajz-pire i limunov sok, pa posuti timijanom i ruzmarinom. Zatim posudu poklopiti i kuvati oko 5 minuta. Umešati oprane i na četvrtine isečene pečurke. Posoliti i pobiberiti, pa kuvati dalje dok pečurke ne omekšaju.Skinuti poklopac i na jakoj vatri kuvati još nekoliko minuta da se masa zgusne.

Pečurke servirati sa kuvanim pirinčom.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA