POSNO! Pečurke sa vinom i majčinom dušicom
Sastojci:
- 500 g pečuraka (idealno šitake ili bukovače)
- 8 kašika belog vina
- sok od 1 limuna
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika paradajz-pirea
- veća glavica crnog luka
- malo timijana (majčine dušice)
- grančica svežeg ruzmarina
- mleveni biber
- so
Priprema:
Oljuštiti luk, oprati ga i iseći na kolutove, pa pržiti na ulju uz dolivanje vode dok ne omekša.
Sipati vino, paradajz-pire i limunov sok, pa posuti timijanom i ruzmarinom. Zatim posudu poklopiti i kuvati oko 5 minuta. Umešati oprane i na četvrtine isečene pečurke. Posoliti i pobiberiti, pa kuvati dalje dok pečurke ne omekšaju.Skinuti poklopac i na jakoj vatri kuvati još nekoliko minuta da se masa zgusne.
Pečurke servirati sa kuvanim pirinčom.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.