Punjena pljeskavica na austrijski način

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 750 g mešanog mlevenog mesa (3/4 govedine i 1/4 svinjetine)

- 1 luk

- 1 kom svinjske crevne opne

- 3 jaja

- prezle

- origano

- peršun

- majčina dušica

- muskatni oraščić

- maslinovo ulje

- salata i povrće kuvano na pari (kao prilog)

- supa od povrća

Priprema:

Opnu nakvasite u mlakoj vodi 15 minuta. Dva jaja kuvajte 7 minuta u kipućoj vodi. U posudi izradite meso, umućeno jaje, usitnjeni luk i začinsko bilje, šaku prezli, prstohvat soli i prstohvat rendanog muskatnog oraščića. Ocedite crevnu opnu i raširite je. Pokrijte je nadevom, poravnajte i na sredinu složite tvrdo kuvana jaja. Smotajte meso u rolat koji ćete povezati kuhinjskim koncem i stavite ga u vatrostalnu posudu, prelijte sa 3-4 kutlače supe pa pecite u rerni na 180°C sat vremena, povremeno polivajući sokom od pečenja. Meso jednom okrenite kako bi i sa druge strane dobilo lepu boju. Pečeno meso ostavite da odstoji 10 minuta, uklonite konac, narežite na kriške i poslužite uz salatu i povrće kuvano na pari.

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA