Punjena pljeskavica na austrijski način
Sastojci:
- 750 g mešanog mlevenog mesa (3/4 govedine i 1/4 svinjetine)
- 1 luk
- 1 kom svinjske crevne opne
- 3 jaja
- prezle
- origano
- peršun
- majčina dušica
- muskatni oraščić
- maslinovo ulje
- salata i povrće kuvano na pari (kao prilog)
- supa od povrća
Priprema:
Opnu nakvasite u mlakoj vodi 15 minuta. Dva jaja kuvajte 7 minuta u kipućoj vodi. U posudi izradite meso, umućeno jaje, usitnjeni luk i začinsko bilje, šaku prezli, prstohvat soli i prstohvat rendanog muskatnog oraščića. Ocedite crevnu opnu i raširite je. Pokrijte je nadevom, poravnajte i na sredinu složite tvrdo kuvana jaja. Smotajte meso u rolat koji ćete povezati kuhinjskim koncem i stavite ga u vatrostalnu posudu, prelijte sa 3-4 kutlače supe pa pecite u rerni na 180°C sat vremena, povremeno polivajući sokom od pečenja. Meso jednom okrenite kako bi i sa druge strane dobilo lepu boju. Pečeno meso ostavite da odstoji 10 minuta, uklonite konac, narežite na kriške i poslužite uz salatu i povrće kuvano na pari.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.