Čorba od telećeg mesa i šargarepe

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 300 g telećeg mesa

- 50 g sveže bamije ili zelene boranije

- 30 g putera

- 1/2 dl pavlake

- 80 g šargarepe

- malo peršuna i luka

- 30 g brašna

- 2 žumanca

- 100 g limuna

- so i biber

Priprema:

Teleće meso izrezati na male kockice. U tiganju zagrejati masnoću, pa u nju dodati meso i sitno seckano povrće, zatim lagano dinstati. Kada meso blago porumeni, dodati brašno, pa sve prebaciti u lonac i zaliti vodom, dodati svežu bamiju, biber i so. Kuvati. Za to vreme od žumanaca i pavlake umutiti jednoličnu masu, koju treba dodati čorbi pred kraj kuvanja.

Posle toga čorba više ne sme da vri. Uz čorbu se služi limun isečen na kriške.

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA