Salata od žitarica aromatizovana nanom
Sastojci:
- 75 g sitnog bulgura
- 3 velika paradajza
- 3 limuna
- 6 strukova nane
- 300 g pršunovog lišća
- 4 struka mladog crnog luka
- 6 kašika maslinovog ulja
- so i biber
Priprema:
Bulgur potopite 15 minuta u hladnu vodu da omekša. U međuvremenu limunove isecite na polovine i iscedite ih.
Očistite crni luk i sitno ga iseckajte. Paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite ga i iseckajte. Peršun i nanu dobro operite, odstranite stabljike, a lišće sitno iseckajte. U posudi za salate izmešajte paradajz, luk, peršun, nanu, dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, biber, so, pa ponovo izmešajte. Pod mlazom vode operite bulgur 2-3 puta, dobro ga ocedite i onda pritisnite dlanovima. Zatim dodajte i njega u salatu. Promešajte sa ostalim sastojcima. Po potrebi dodajte so i biber.
Ostavite da odstoji barem jedan sat i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.