Hrskava i bogato začinjena marokanska jagnjetina
Sastojci:
- prstohvat šafrana
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašika mlevenog belog luka
- kašika soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1500 g jagnjeće lopatice, prepolovljene na dva komada
- 1 šoljica naseckanog luka
- 3 šoljice teleće ili pileće supe
- 2/3 šoljice naseckanog svežeg peršuna
Za dekoraciju:
- 450 g zelenih maslina, bez koštica
- 3 do 5 kašika svežeg soka od limuna
Priprema:
U maloj činiji kombinujte šafran, đumbir, biber, kim, papriku, beli luk, so i 2 kašike ulja. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dobijenom smesom prelite meso koje ste stavili u posudu. Dobro utrljajte.
Na kašiki zagrejanog maslinovog ulja zapecite meso. Pecite 2-3 minuta pa dodajte luk. Pustite neka se kuva još 2 minuta. Dodajte supu i preostale začine pa pustite da prokuva. Smanjite temperaturu i ostavite da se lagano kuva nepoklopljeno, sve dok meso ne postane vrlo mekano, oko 2 sata. Uklonite meso i stavite na oval.
Iz tečnosti uklonite grube čestice. Dodajte masline, pojačajte vatru i kuvajte oko 10 minuta. Dodajte sok od limuna. Trideset minuta pre nego što ćete poslužiti, ugrejte rernu na 200°C. Poslažite meso u plitki kalup i zapecite ga dok ne postane lagano hrskavo, 15 do 20 minuta. Ukrasite peršunom i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Viktor. Troicki.
Mira. MISE
Podelite komentar