Hrskava i bogato začinjena marokanska jagnjetina

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- prstohvat šafrana

- 1 kašičica mlevenog đumbira

- 1 kašičica mlevenog bibera

- 1/2 kašičice mlevenog kima

- 1 kašičica slatke paprike

- 1 kašika mlevenog belog luka

- kašika soli

- 3 kašike maslinovog ulja

- 1500 g jagnjeće lopatice, prepolovljene na dva komada

- 1 šoljica naseckanog luka

- 3 šoljice teleće ili pileće supe

- 2/3 šoljice naseckanog svežeg peršuna

Za dekoraciju:

- 450 g zelenih maslina, bez koštica

- 3 do 5 kašika svežeg soka od limuna

Priprema:

U maloj činiji kombinujte šafran, đumbir, biber, kim, papriku, beli luk, so i 2 kašike ulja. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dobijenom smesom prelite meso koje ste stavili u posudu. Dobro utrljajte.

Na kašiki zagrejanog maslinovog ulja zapecite meso. Pecite 2-3 minuta pa dodajte luk. Pustite neka se kuva još 2 minuta. Dodajte supu i preostale začine pa pustite da prokuva. Smanjite temperaturu i ostavite da se lagano kuva nepoklopljeno, sve dok meso ne postane vrlo mekano, oko 2 sata. Uklonite meso i stavite na oval.

Iz tečnosti uklonite grube čestice. Dodajte masline, pojačajte vatru i kuvajte oko 10 minuta. Dodajte sok od limuna. Trideset minuta pre nego što ćete poslužiti, ugrejte rernu na 200°C. Poslažite meso u plitki kalup i zapecite ga dok ne postane lagano hrskavo, 15 do 20 minuta. Ukrasite peršunom i poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA