POSNO! Monaška sarmica

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 2 kg kupusa (ili mladog kelja)

- 300 g pirinča

- 900 g krompira

- 3 dl ulja

- vezica peršuna

- 200 g luka

- 2 kocke supe od povrća

Priprema:

Odvojiti listove kupusa, izrezati zadebljale delove, pa kupus prokuvati u zagrejanoj vodi. Krompir izrendati, luk iseći na razanca, a pirinač oprati. Na 1 dl ulja propržiti luk, staviti pirinač i rendani krompir. kocke supe skuvati sa 2 dl vode i tu supu dolivati u nadev uz lagano dinstanje 10 minuta. Na kraju dodati iseckani peršun. Pripremnljenom nadevu dodati malo soli i time puniti listove kupusa, savijati u sarme i sloziti u pripremljenu posudu. Preliti sa 2 dl ulja i litrom vode, a kocku supe razmrviti i posuti po sarmama. Kuvati oko sat vremena.

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA