POSNO! Monaška sarmica
Sastojci:
- 2 kg kupusa (ili mladog kelja)
- 300 g pirinča
- 900 g krompira
- 3 dl ulja
- vezica peršuna
- 200 g luka
- 2 kocke supe od povrća
Priprema:
Odvojiti listove kupusa, izrezati zadebljale delove, pa kupus prokuvati u zagrejanoj vodi. Krompir izrendati, luk iseći na razanca, a pirinač oprati. Na 1 dl ulja propržiti luk, staviti pirinač i rendani krompir. kocke supe skuvati sa 2 dl vode i tu supu dolivati u nadev uz lagano dinstanje 10 minuta. Na kraju dodati iseckani peršun. Pripremnljenom nadevu dodati malo soli i time puniti listove kupusa, savijati u sarme i sloziti u pripremljenu posudu. Preliti sa 2 dl ulja i litrom vode, a kocku supe razmrviti i posuti po sarmama. Kuvati oko sat vremena.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
OBILIC
Danas spremite
Podelite komentar