POSNO! Monaška sarmica
Sastojci:
- 2 kg kupusa (ili mladog kelja)
- 300 g pirinča
- 900 g krompira
- 3 dl ulja
- vezica peršuna
- 200 g luka
- 2 kocke supe od povrća
Priprema:
Odvojiti listove kupusa, izrezati zadebljale delove, pa kupus prokuvati u zagrejanoj vodi. Krompir izrendati, luk iseći na razanca, a pirinač oprati. Na 1 dl ulja propržiti luk, staviti pirinač i rendani krompir. kocke supe skuvati sa 2 dl vode i tu supu dolivati u nadev uz lagano dinstanje 10 minuta. Na kraju dodati iseckani peršun. Pripremnljenom nadevu dodati malo soli i time puniti listove kupusa, savijati u sarme i sloziti u pripremljenu posudu. Preliti sa 2 dl ulja i litrom vode, a kocku supe razmrviti i posuti po sarmama. Kuvati oko sat vremena.
(Telegraf.rs)
Video: EKSKLUZIVNO Pogledajte šta je Donald Tramp uradio kada je sa Melanijom stigao na inauguracioni bal
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
OBILIC
Danas spremite
Podelite komentar