Balkanske punjene pljeskavice

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g junećeg mesa

- 2 kašike ulja

- so

- biber

- crni luk

- začini po želji

- šoljica vode

- beli sir

- ulje za prženje

Priprema:

1-2 dana ranije mleveno meso zamesiti sa začinom, solju, 2 kasike ulja , biberom i vodom i ostaviti u frižideru da odstoji. Pred upotrebu 1 glavicu crnog luka sitno iseckati i umešati u meso. Podeliti na 4 manje loptice.

Svaku rastanjiti u pljeskavicu. Na polovinu svake staviti malo izdrobljenog belog sira i preklopiti. Ivice dobro sastaviti da sir ne iscuri. Tako punjeni stek peći na ulju. Služiti uz prilog po zelji.

(Telegraf.rs)

Video: RHMZ upozorava na olujne udare vetra, zahlađenje i sneg

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA