Lagana sarma od šampinjona i ćuretine
Laganija verzija omiljenog specijaliteta, za one koji vole ćureće meso...
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 g šampinjona
- 300 g ćurećih grudi
- 60 g pirinča
- 1 paradajz
- 0,5 dl belog vina
- 6 dl vode
- 1 kašika paradajzovog koncentrata
- 1 kašika suvih začina
Priprema:
Iz glavice kupusa isecite koren, odvojte listove, potopite u vrelu vodu i blanširajte nekoliko minuta. Na maslinovom ulju pržite sitno iseckane šampinjone dok sva tecnost ne ispari. Suvi začin za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i pustite da stoji oko 10 minuta. U posudu stavite ćureće grudi, isečene na sitne kocke, paradajz, koji ste prethodno oljustili i očistili od semenki, te isekli na kockice, pirinač, ohlađene šampinjone i suvi začin, pa sve zajedno dobro promešajte.
Ostatak kupusa isecite na trake i stavite na dno posude. Na njih u krug rasporedite sarme i zatim ih prelijte vodom, koju ste prethodno prokuvali sa koncentratom paradajza.
Kuvajte 15–20 minuta ili dok pirinač ne omekša. Uz sarme posluzite kuvani ili pire krompir.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.