Punjene pečurke: Brza i lagana večera za one koji vode računa o kilogramima
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 200 g praske šunke
- 1 jaje
- 1/2 glavice crnog luka
- 4 kasičice paradajz pirea
- 50 g maslaca
- so, biber
Priprema:
Dobro oprati pečurke i odvojiti od drščica. Ocediti ih i poređati u vatrostalnu posudu. Drščice iseckati sitno i dinstati sa sitno iseckanim crnim lukom na malo ulja, dok ne nestane tečnosti koju pečurke ispuste. Ohladiti malo i dodati razmućeno jaje, sitno iscekanu šunku, malo soli, bibera i 1 kašičicu paradajz pirea. Sve dobro izmešati i puniti poređane pečurke.
Preostali pire (od paradajza) razmutiti u malo vode i preliti pečurke. Na svaku pečurku staviti po malo maslaca i peći u rerni 20 minuta na 200°C.
(Telegraf.rs)
Video: Dolićanin: Polako ističe rok za univerzitete i fakultete koji nisu završili zimski semestar
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
vegan
gljive su zivotinje, ne vrse fotosintezu, apsolutno su nezdrave a i osecaju bol. ljudi, osvestite se!
Podelite komentar