Punjene pečurke: Brza i lagana večera za one koji vode računa o kilogramima
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 200 g praske šunke
- 1 jaje
- 1/2 glavice crnog luka
- 4 kasičice paradajz pirea
- 50 g maslaca
- so, biber
Priprema:
Dobro oprati pečurke i odvojiti od drščica. Ocediti ih i poređati u vatrostalnu posudu. Drščice iseckati sitno i dinstati sa sitno iseckanim crnim lukom na malo ulja, dok ne nestane tečnosti koju pečurke ispuste. Ohladiti malo i dodati razmućeno jaje, sitno iscekanu šunku, malo soli, bibera i 1 kašičicu paradajz pirea. Sve dobro izmešati i puniti poređane pečurke.
Preostali pire (od paradajza) razmutiti u malo vode i preliti pečurke. Na svaku pečurku staviti po malo maslaca i peći u rerni 20 minuta na 200°C.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
vegan
gljive su zivotinje, ne vrse fotosintezu, apsolutno su nezdrave a i osecaju bol. ljudi, osvestite se!
Podelite komentar