Punjene pečurke: Brza i lagana večera za one koji vode računa o kilogramima

 ≫ 
  • 4

Sastojci:

- 500 g šampinjona

- 200 g praske šunke

- 1 jaje

- 1/2 glavice crnog luka

- 4 kasičice paradajz pirea

- 50 g maslaca

- so, biber

Priprema:

Dobro oprati pečurke i odvojiti od drščica. Ocediti ih i poređati u vatrostalnu posudu. Drščice iseckati sitno i dinstati sa sitno iseckanim crnim lukom na malo ulja, dok ne nestane tečnosti koju pečurke ispuste. Ohladiti malo i dodati razmućeno jaje, sitno iscekanu šunku, malo soli, bibera i 1 kašičicu paradajz pirea. Sve dobro izmešati i puniti poređane pečurke.

Preostali pire (od paradajza) razmutiti u malo vode i preliti pečurke. Na svaku pečurku staviti po malo maslaca i peći u rerni 20 minuta na 200°C.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vegan

    22. decembar 2016 | 23:24

    gljive su zivotinje, ne vrse fotosintezu, apsolutno su nezdrave a i osecaju bol. ljudi, osvestite se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA