Francuska supa od luka i sa belim vinom
Sastojci:
- 450 g luka
- 75 g maslaca
- 1 kašika brašna
- 1/2 l mesne supe
- 1-2 dl suvog belog vina
- so
- sveže mleveni biber
- pola francuskog hleba na kriške
- 100 g kačkavalja, narendanog
Priprema:
Očistite luk i narežite ga na kolutove. Zagejte maslac, pa na njega stavite luk. Dinstajte ga na laganoj vatri 20-tak minuta. Luk treba da se karmelizuje, od čega će cela supa dobiti lepu smedju boju. Posipajte brašnom, i uz mešanje ulijte supu i vino. Ostavite na laganoj vatri barem 30 minuta. Povremeno promešajte. Posolite i zabiberite.
U male vatrostalne posude sipajte supu. U svaku posudu (zavisno od veličine) stavite krišku-dve hleba, posipajte obilato sirom i zapecite pod gornjim grejačem u već ugrejanoj rerni, tek toliko, da sir pozlati. Poslužite vruće.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.