Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika MinaGogi
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • MinaGogi

    23. decembar 2016 | 21:02

    Evo vam recept za gibančice sa sirom : mikserom ulupati 5 belanaca sa kašičicom soli i dodati 5 žumanaca i čašu od 180 ml kisele pavlake. Odložiti mikser i varjačom umešati oko 400 gr sitnog sira ili izmrvljenog mladog, ko hoće može i par kašika kajmaka ali nije obavezno. U manjoj šerpici zagrejati 1 dcl ulja sa 2 dcl i vode i kašičicom soli da se sve sjedini. U pakovanju kora obično ima 15 komada pa odvojiti po 5 za tri jufke. Svaki list premazivati smesom ulja i vode tj. 4 kore i ređati jednu preko druge, a na petu dodati trećinu sirnog namaza, uviti u rolat i isti uviti u najlon i odložiti u zamrzivač. To uraditi i sa ostala dva rolata i ako odmah pečete posle oko 2 sata izvaditi iz zamrzivača, iseći na parčiće 3-4 cm pa premazati umućenim jajetom i peći na 180%C dok ne porumeni. Vrlo fini i pikantni zalogajčići zgodni kad vam se prijede gibanica a i za iznenadne goste i uvek možete imati spremljene.

  • MinaGogi

    23. decembar 2016 | 16:40

    Recept nema veze sa slikom. Na slici su gibančice odnosno ceo postupak filovanja može kao u receptu a onda se jufke stave u zamrzivač na bar sat ili dva da se to sve stegne, izvadi iz zamrzivača i seći na parčiće 3-4 cm debele, ređati na tepsiju sa Pek papirom okrenute na sečenu stranu i može premaz odozgo izlupanim jajetom i dobiju se parčići kao sa ilustracije. Ko nema goste za dvoje je dovoljna i jedna jufka, ostalo neka stoji u zamrzivaču za drugu priliku. Ovako možete da pravite i samo sa sirnim premazom kao gibanicu i zato se i zovu gibančice.

  • Љиљана

    21. decembar 2016 | 12:07

    Како нема ни један посни рецепт?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA