Rolat-pita sa praškom šunkom
Idealno posluženje za veće i manje društvo...
Sastojci:
- Tanke kore oko 500 g
- praška šunka sečena na listove
- 200 g kačkavalja sečenog na tanke listove
- 200g kečap po potrebi (oko 4 kašike)
- krem sir 2 pakovanja
- 3 jaja
- 1 pavlaka
- voda
- ulje
Priprema:
Pomešati malo vode i ulja (2 dl vode i 1 dl.ulja) pa uzeti 3 kore. Staviti na radni deo i odozgo premazati sa mešavinom vode i ulja, po celoj površini malo, pa sipati i razmazati kečap. Zatim uzeti 2 kore namazati sa vodom i uljem i poređati na tanke listove sečen kačkavalj.
Opet 2 kore pa ulje i voda i poredjati na tanke listove sečenu prašku šunku. Zatim 2 kore, ulje i voda pa premazati sa umućenim jajima i pavlakom, pa malo ostaviti da se premaže spolja.
Opet 2 kore, pa ulje i voda i premazati sa 2 krem sira i odozgo zadnje 2 kore koje, takodje, premažemo mešavinom ulja i vode. Uviti u rolat, preneti na podmazan pleh, premazati sa malo pavlake i jajima i peći oko 30 min na 180°C u prethodno dobro zagrejanoj rerni.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Љиљана
Како нема ни један посни рецепт?
Podelite komentar
MinaGogi
Evo vam recept za gibančice sa sirom : mikserom ulupati 5 belanaca sa kašičicom soli i dodati 5 žumanaca i čašu od 180 ml kisele pavlake. Odložiti mikser i varjačom umešati oko 400 gr sitnog sira ili izmrvljenog mladog, ko hoće može i par kašika kajmaka ali nije obavezno. U manjoj šerpici zagrejati 1 dcl ulja sa 2 dcl i vode i kašičicom soli da se sve sjedini. U pakovanju kora obično ima 15 komada pa odvojiti po 5 za tri jufke. Svaki list premazivati smesom ulja i vode tj. 4 kore i ređati jednu preko druge, a na petu dodati trećinu sirnog namaza, uviti u rolat i isti uviti u najlon i odložiti u zamrzivač. To uraditi i sa ostala dva rolata i ako odmah pečete posle oko 2 sata izvaditi iz zamrzivača, iseći na parčiće 3-4 cm pa premazati umućenim jajetom i peći na 180%C dok ne porumeni. Vrlo fini i pikantni zalogajčići zgodni kad vam se prijede gibanica a i za iznenadne goste i uvek možete imati spremljene.
Podelite komentar
MinaGogi
Recept nema veze sa slikom. Na slici su gibančice odnosno ceo postupak filovanja može kao u receptu a onda se jufke stave u zamrzivač na bar sat ili dva da se to sve stegne, izvadi iz zamrzivača i seći na parčiće 3-4 cm debele, ređati na tepsiju sa Pek papirom okrenute na sečenu stranu i može premaz odozgo izlupanim jajetom i dobiju se parčići kao sa ilustracije. Ko nema goste za dvoje je dovoljna i jedna jufka, ostalo neka stoji u zamrzivaču za drugu priliku. Ovako možete da pravite i samo sa sirnim premazom kao gibanicu i zato se i zovu gibančice.
Podelite komentar