Rolat-pita sa praškom šunkom

 
 ≫ 
  • 4

Idealno posluženje za veće i manje društvo...

Sastojci:

- Tanke kore oko 500 g

- praška šunka sečena na listove

- 200 g kačkavalja sečenog na tanke listove

- 200g kečap po potrebi (oko 4 kašike)

- krem sir 2 pakovanja

- 3 jaja

- 1 pavlaka

- voda

- ulje

Priprema:

Pomešati malo vode i ulja (2 dl vode i 1 dl.ulja) pa uzeti 3 kore. Staviti na radni deo i odozgo premazati sa mešavinom vode i ulja, po celoj površini malo, pa sipati i razmazati kečap. Zatim uzeti 2 kore namazati sa vodom i uljem i poređati na tanke listove sečen kačkavalj.

Opet 2 kore pa ulje i voda i poredjati na tanke listove sečenu prašku šunku. Zatim 2 kore, ulje i voda pa premazati sa umućenim jajima i pavlakom, pa malo ostaviti da se premaže spolja.

Opet 2 kore, pa ulje i voda i premazati sa 2 krem sira i odozgo zadnje 2 kore koje, takodje, premažemo mešavinom ulja i vode. Uviti u rolat, preneti na podmazan pleh, premazati sa malo pavlake i jajima i peći oko 30 min na 180°C u prethodno dobro zagrejanoj rerni.

(Telegraf.rs)

Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    21. decembar 2016 | 12:07

    Како нема ни један посни рецепт?

  • MinaGogi

    23. decembar 2016 | 21:02

    Evo vam recept za gibančice sa sirom : mikserom ulupati 5 belanaca sa kašičicom soli i dodati 5 žumanaca i čašu od 180 ml kisele pavlake. Odložiti mikser i varjačom umešati oko 400 gr sitnog sira ili izmrvljenog mladog, ko hoće može i par kašika kajmaka ali nije obavezno. U manjoj šerpici zagrejati 1 dcl ulja sa 2 dcl i vode i kašičicom soli da se sve sjedini. U pakovanju kora obično ima 15 komada pa odvojiti po 5 za tri jufke. Svaki list premazivati smesom ulja i vode tj. 4 kore i ređati jednu preko druge, a na petu dodati trećinu sirnog namaza, uviti u rolat i isti uviti u najlon i odložiti u zamrzivač. To uraditi i sa ostala dva rolata i ako odmah pečete posle oko 2 sata izvaditi iz zamrzivača, iseći na parčiće 3-4 cm pa premazati umućenim jajetom i peći na 180%C dok ne porumeni. Vrlo fini i pikantni zalogajčići zgodni kad vam se prijede gibanica a i za iznenadne goste i uvek možete imati spremljene.

  • MinaGogi

    23. decembar 2016 | 16:40

    Recept nema veze sa slikom. Na slici su gibančice odnosno ceo postupak filovanja može kao u receptu a onda se jufke stave u zamrzivač na bar sat ili dva da se to sve stegne, izvadi iz zamrzivača i seći na parčiće 3-4 cm debele, ređati na tepsiju sa Pek papirom okrenute na sečenu stranu i može premaz odozgo izlupanim jajetom i dobiju se parčići kao sa ilustracije. Ko nema goste za dvoje je dovoljna i jedna jufka, ostalo neka stoji u zamrzivaču za drugu priliku. Ovako možete da pravite i samo sa sirnim premazom kao gibanicu i zato se i zovu gibančice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA