POSNO! Kupusnik od tankih kora i pirinča
Da li znate da kiseli kupus ne služi samo za salatu i sarme?
Sastojci:
- 500 g gotovih tankih kora za pitu
- jedna veća glavica kiselog kupusa
- so
- biber
- ulje
- pola šolje obarenog pirinča
Priprema:
Kiseo kupus oprati i iseckati sitno. Staviti ga na ulje da se dobro dinsta. Kada je izdinstan(omekšao) posoliti, ako treba dodati mlevenog bibera po ukusu i obaren pirinač.
U podmazan pleh ređati kore. Svaku koru poprskati sa malo ulja, a svaku treću filovati. Poslednji red treba da budu kore. Pitu iseći na parčad i preliti je sa mešavinom ulja i malo vode. Peći na umerenoj temperaturi dok ne porumeni.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.