Slani keksići s puterom
Potrebno:
- 150 g brašna
- ½ kafene kašičice sode bikarbone
- ½ kafene kašičice soli
- 30 g putera
- 50 ml hladne vode
Priprema:
Zamesiti brašno i puter tako da se skroz umrve, pa dodati sodu i so i dobro umesiti. Dodavati vodu dok testo ne bude dovoljno mekano da može da se formira.
Testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom ga rastanjiti na debljinu 1 cm, pa seći pravougaonike. Izbosti kekse viljuškom i složiti ih na pleh koji je postavljen aluminijumskom folijom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C, pazeći na boju – ne bi smeli da potamne. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade. Mogu da se jedu sa puterom ili sa sirom.
(Telegraf.rs)
Video: Dragan Ričard Radić za Telegraf.rs o radu na holivudskim filmovima, o Sandri Bulok, Miri Furlan...
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.