Rižoto s kozjim sirom
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 120 ml belog vina
- 1 l supa od povrća za supu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 40 g parmezana
- so i mleveni biber
- 150 g kozjeg sira
- 100 g lisičarki
- kašičica kurkume
- mlad spanać
Priprema:
Zagrejte ulje i na njemu propržite pirinač. Dodajte belo vino. Kada pirinač upije svo vino, dodajte punu kutlaču supe od povrća. Kada pirinač upije i ovu tečnost, dodajte još supe i tako nastavite oko 20 minuta uz povremeno mešanje sve dok pirinač ne postane kremast, ali da zrna pirinča ipak nisu raskuvana. Umešajte kurkumu, parmezan i iseckane lisičarke te začinite solju i biberom. Izmrvite koziji sir i poslužite na toplim tanjirima. Servirajte ukrašeno listovima mladog spanaća.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.