Rižoto s kozjim sirom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 200 g pirinča

- 120 ml belog vina

- 1 l supa od povrća za supu

- 2 kašike maslinovog ulja

- 40 g parmezana

- so i mleveni biber

- 150 g kozjeg sira

- 100 g lisičarki

- kašičica kurkume

- mlad spanać

Priprema:

Zagrejte ulje i na njemu propržite pirinač. Dodajte belo vino. Kada pirinač upije svo vino, dodajte punu kutlaču supe od povrća. Kada pirinač upije i ovu tečnost, dodajte još supe i tako nastavite oko 20 minuta uz povremeno mešanje sve dok pirinač ne postane kremast, ali da zrna pirinča ipak nisu raskuvana. Umešajte kurkumu, parmezan i iseckane lisičarke te začinite solju i biberom. Izmrvite koziji sir i poslužite na toplim tanjirima. Servirajte ukrašeno listovima mladog spanaća.

(Telegraf.rs)

 

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA