Zapečeni punjeni krompir sa slaninom
Potrebno je:
- 9 krompira
- 2 crvena luka
- 5 kašika kisele pavlake (12% masti)
- 150 g gaude
- 5 kriški pančete (ili nečeg suvomesnatog po izboru)
- so, biber
Krompir operite i kuvajte s korom 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine krompira). U svakom slučaju, ne sme da se prekuva, jer će se onda teško izdubiti pa će se raspadati.Krompir potom oljuštite, isecite na polovine i izdubite sredinu kašičicom, ostavljajući rub od oko pola centimetra.
Na ulju popržite sitno seckani luk. U posudi pomešajte izdubljeni deo krompira, prženi luk, kiselu pavlaku i oko 100 g rendanog sira. Posolite i pobiberite.
Napunite smesom izdubljeni krompir, stavite ga na papir za pečenje u veću posudu, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pančete. Pecite u rerni na 200°C oko 20-30 min dok krompir ne poprimi lepu žućkastu boju.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.