Ljuti kolutovi od luka
Sastojci (količine po želji):
- luk srebrenac
- jaja
- kečap
- terijaki (ili soja) sos
- brašno
- prezle
- ljuti čili, so
Priprema:
Luk očistite i narežite po širini na kriške debljine 1 cm. Prstima zatim izvadite kolutove iz svake kriške te ih odložite sa strane.
U tri različite posude stavite brašno, jaja i prezle. Možete koristiti bilo koje brašno, ali je najbolje glatko, jer će se najbolje prihvatiti za luk.
Prezle slobodno malo posolite, a na jedno jaje dodajte kašiku kečapa, kašiku terijaki sosa i pola kašičice ljutog čilija, te dobro sve razmutite.
Kolutove zatim redom s jedne na drugu stranu prvo uvaljajte u brašno, zatim prebacite u čili jaja, a na kraju s drugom rukom završite paniranje u prezlama.
Zdravije je da kolutove ispečete u rerni na 200°C, oko 15-20 minuta, ali baš ako želite možete i da ih pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Najbolje je da ih poslužite tople uz neki kiselkasti sos - recimo mešavina pavlake ili majoneza sa rendanim kiselim krastavčićima.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.