Piletina s limunom i ruzmarinom u sosu od belog vina

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Za marinadu:

- 800 g pilećih bataka

- 1 kašičica narendane kore limuna

- 2 kašike limunovog soka

- ½ kašičice rendanog đumbira

- 3 čena belog luka

-1 kašika narezanog ruzmarina

- 1 kašičice senfa

Za sos:

- 5 kašika maslinovog ulja

- 175 ml vode

- 2 kašičice gustina

- 100 ml belog vina

- 2 kašičice začina

- biber

Priprema:

Batke operite pa im skinite kožicu i stavite ih u posudu. Zajedno pomešajte koru i sok limuna, đumbir, pasirani beli luk, ruzmarin i senf, pa sve izmešajte s piletinom. Piletinu ostavite da odstoji u frižideru najmanje pola sata.

U tiganj stavite maslinovo ulje, zagrejte ga, dodajte mariniranu piletinu i pecite je na veoma laganoj vatri dok ne porumeni. U posudu u kojoj ste marinirali piletinu ulijte vodu u kojoj ste prethodno dobro razmutili gustin, dolijte vino i dodajte začin, pobiberite, promešajte i prelijte preko zapečene piletine. Pustite da umak provri na jačoj vatri pa je onda smanjite na minimum, poklopite i ostavite sve da se lagano dinsta 20-ak minuta. Piletina će se nakon toga odvajati od kostiju, a umak ugustiti. Piletinu prelijte sa sosom od vina i poslužite uz pire krompir ili pirinač i zelenu salatu.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA