Integralni hleb sa semenkama
Potrebno je:
- 1 šolja (od 2dl ) brašna
- 1 šolja integralnog pšeničnog brašna
- 1 šolja integralnog raženog brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 svežeg kvasca (20gr)
- 2 šolje mlake vode
- semenke susama, suncokreta, lana
Priprema:
Kvasac razmutiti u šolji tople vode sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. U dublju posudu pomešati sve tri vrste brašna i kašičicu soli. Kad je kvasac nadošao sipati ga u brašno pa dodati preostalu vodu i maslinovo ulje. Sve dobro promešati varjačom.
Mešenje nastaviti mikserom sa nastavcima za mešenje, barem, 5 minuta. Pokriti krpom i ostaviti da raste oko 45 minuta. Za to vreme pripremiti kalupe za hleb. Kad je testo naraslo dodati po ukusu semenke lana,susama i suncokreta. Premesiti ga i uz pomoć još običnog brašna formirati hlepčiće.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: Snimci erupcije vulkana na Islandu: Beton se topi
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.