Integralni hleb sa semenkama

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- 1 šolja (od 2dl ) brašna

- 1 šolja integralnog pšeničnog brašna

- 1 šolja integralnog raženog brašna

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica šećera

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1/2 svežeg kvasca (20gr)

- 2 šolje mlake vode

- semenke susama, suncokreta, lana

Priprema:

Kvasac razmutiti u šolji tople vode sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. U dublju posudu pomešati sve tri vrste brašna i kašičicu soli. Kad je kvasac nadošao sipati ga u brašno pa dodati preostalu vodu i maslinovo ulje. Sve dobro promešati varjačom.

Mešenje nastaviti mikserom sa nastavcima za mešenje, barem, 5 minuta. Pokriti krpom i ostaviti da raste oko 45 minuta. Za to vreme pripremiti kalupe za hleb. Kad je testo naraslo dodati po ukusu semenke lana,susama i suncokreta. Premesiti ga i uz pomoć još običnog brašna formirati hlepčiće.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

(Telegraf.rs)

 

Video: Snimci erupcije vulkana na Islandu: Beton se topi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA