Ćuretina sa mlincima
Tradicionalan balkanski recept za sočni i kalorični obrok...
Sastojci:
- 400 g ćurećeg belog mesa
- 300 g mlinaca
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 l supe
- 125 g mocarele (ili ako volite jače ukuse mešavine mocerele i gorgonzole)
- 200 g crnog hleba
U proključalu supu staviti mlince, kuvati oko 5 minuta i potom ih izvaditi i procediti. Ćuretinu iseckati na kockice i izgrilovati na maslinovom ulju. Pomešati mlince sa ćuretinom, dodati pavlaku, promešati i prebaciti u tepsiju.
Posuti jelo narendanom mocarelom i zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta. Servirati ćuretinu sa mlincima i poslužiti toplu uz krišku crnog hleba.
(Telegraf.rs)
Video: Dragana Mirković sagradila kuću porodici sa Golije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.