Bečka šnicla po pravoj recepturi
Potrebno je (za četiri osobe):
- 600 g telećeg filea
- 2 jaja,
- so,
- meko brašno
- mrvice hleba
- mast
- Ukras - kriška limuna, peršun
- Prilog - (po izboru) salata od krompira, krastavaca, paradajza, majoneza, krompir u peršunu
Iseći četiri teleće šnicle koje planirate da iskoristite za ovaj obrok. Ivice blago zasecite. Šnicle pokriti celofanom i malo izlupajte. Uobičajena debljina je oko 6 mm. Šniclu sa svih strana podjednako posolite. Neka odstoje nekoliko minuta. Jaja umutite viljuškom, nikako ne mikserom. Umočite šniclu u brašno i provucite je kroz jaja.
Meso uvaljajte u mrvice. Šniclu blago otresti posle ovog koraka. Odmah preneti u pripremljen tiganj u kome ste već zagrejali dosta masti. Stalnim pomeranjem tiganja pržiti šniclu. Potrebno je od tri do pet minuta i meso će biti gotovo. Najzgodnije je da meso okrećete viljuškama. Kada je gotovo izvadite ga iz tiganja i ostavite da se ocedi od suvišne masnoće na ubrusu.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.