Bečka šnicla po pravoj recepturi

 ≫ 
  • 0

Potrebno je (za četiri osobe):

- 600 g telećeg filea

- 2 jaja,

- so,

- meko brašno

- mrvice hleba

- mast

- Ukras - kriška limuna, peršun

- Prilog - (po izboru) salata od krompira, krastavaca, paradajza, majoneza, krompir u peršunu

Iseći četiri teleće šnicle koje planirate da iskoristite za ovaj obrok.  Ivice blago zasecite. Šnicle pokriti celofanom i malo izlupajte. Uobičajena debljina je oko 6 mm. Šniclu sa svih strana podjednako posolite. Neka odstoje nekoliko minuta. Jaja umutite viljuškom, nikako ne mikserom. Umočite šniclu u brašno i provucite je kroz jaja.

Meso uvaljajte u mrvice. Šniclu blago otresti posle ovog koraka. Odmah preneti u pripremljen tiganj u kome ste već zagrejali dosta masti. Stalnim pomeranjem tiganja pržiti šniclu. Potrebno je od tri do pet  minuta i meso će biti gotovo. Najzgodnije je da meso okrećete viljuškama. Kada je gotovo izvadite ga iz tiganja i ostavite da se ocedi od suvišne masnoće na ubrusu.

(Telegraf.rs)

 

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA