Taljatele s piletinom u sosu s karijem

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- 500 g taljetela

- 1 glavica crnog luka srednje veličine

- 500 g pilećeg belog mesa

- 500 g pečuraka

- 4 supene kašike senfa

- 3 kafene kašičice karija u prahu

- ulje ili maslac za prženje

- so i biber po ukusu

- 200 ml kisele pavlake

Meso iseckati na sitne kockice, premazati senfom i posuti karijem. Ostaviti malo da odstoji (dok ljuštite i seckate pečurke i luk). Sitno iseckan luk propržiti u dubljem sudu, tako da dobije zlatno žutu boju, pa zatim dodati prethodno pripremljeno meso. Smanjiti temperaturu i pržiti meso dok ne porumeni, a zatim dodati pečurke. Posoliti i pobiberiti po ukusu, poklopiti sud i ostaviti sos da se krčka uz povremeno mešanje.

Za to vreme obariti i ocediti testeninu. Kada tečnost ispari skloniti sos sa ringle i umešati pavlaku. Preliti testeninu pripremljenim sosom i služiti toplo.

Foto-ilustracija: freefoodphotos.com

(Telegraf.rs)

Video: Lena Kovačević o albumu "9":

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA