Taljatele s piletinom u sosu s karijem
Potrebno je:
- 500 g taljetela
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- 500 g pilećeg belog mesa
- 500 g pečuraka
- 4 supene kašike senfa
- 3 kafene kašičice karija u prahu
- ulje ili maslac za prženje
- so i biber po ukusu
- 200 ml kisele pavlake
Meso iseckati na sitne kockice, premazati senfom i posuti karijem. Ostaviti malo da odstoji (dok ljuštite i seckate pečurke i luk). Sitno iseckan luk propržiti u dubljem sudu, tako da dobije zlatno žutu boju, pa zatim dodati prethodno pripremljeno meso. Smanjiti temperaturu i pržiti meso dok ne porumeni, a zatim dodati pečurke. Posoliti i pobiberiti po ukusu, poklopiti sud i ostaviti sos da se krčka uz povremeno mešanje.
Za to vreme obariti i ocediti testeninu. Kada tečnost ispari skloniti sos sa ringle i umešati pavlaku. Preliti testeninu pripremljenim sosom i služiti toplo.
Foto-ilustracija: freefoodphotos.com
(Telegraf.rs)
Video: Lena Kovačević o albumu "9":
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.