Savršena pečena piletina iz rerne

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- 1 pile od 1.5 kg

- so i biber

- ulje

Za ukusno pečeno pile idealna je tepsija koja ima i rešetku da bi se višak masnoća tokom pečenja cedio, dok vreo vazduh

kruži oko pileta – što ga čini ravnomerno pečenim sa svih strana a kožica ostaje krckava.

Nakon što se pile očisti, opere i osuši. Unutrašnjost nasolite i pobiberite – a spolja se blago naulji, jer ulje provodi

temperatru pa koža postaje krckava. Spolja se samo soli, jer biber može da izgori. Pile ove težine se peče 1.5 sat na 220

stepeni.

Foto-ilustracija: freefoodphotos.com

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA