POSNO! Losos pastrmka iz rerne s belim lukom i limunom
Pečenje u rerni je sigurno najlakši i najjednostavniji način pripreme ribe.
Potrebno je:
- 1 kg losos pastrmke
- 1 limun
- žalfija
- 3 čena belog luka
- peršun
- maslinovo ulje
- 200 ml belog vina
- so, biber
Uzeti losos pastrmku i očistiti od krljušti i iznutrica, dobro oprati, napuniti je mešavinom belog luka, peršuna i žalfije sa malo maslinovog ulja. Staviti je sa strane da lagano poprimi mirise.
Pastrmku ubaciti u pleh, naliti belim vinom, pa peći u zagrejenoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Petra je prevremeno rođena beba: Na rođenju imala je svega 680 grama i 33 centimetra
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.