Posna verzija čuvene grčke salate
Za 4 osobe:
- 400 gr domaćeg tofu sira (može i kupovni)
- 1 veći krastavac
- 2 veća paradajza
- 1 veća crvena paprika
- 1 srednji crveni luk
- 150 gr crnih maslina bez koske
- maslinovo ulje
- so
- origano
Priprema:
Tofu sir isecite na kockice i ubacite u kipuću slanu vodu. Kad ispliva na površinu kuvajte ga još 3 minuta. Izvadite i ocedite.
Luk isecite na listiće, papriku na rezance, paradajz na kolutove koje treba prepoloviti, a tako isecite i krastavac.
Ređajte red po red povrća, zalivajte maslinovim uljem– pa posipajte maslinama. Odgore stavite tofu sir, pospite ga origanom i maslinovim uljem pa poslužite.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Izgoreo magacin u Zemun Polju, tag Magacin Zemun Polje Požar
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
mama
Може баш добро хвала
Podelite komentar