Posna verzija čuvene grčke salate

 ≫ 
  • 1

Za 4 osobe:

- 400 gr domaćeg tofu sira (može i kupovni)

- 1 veći krastavac

- 2 veća paradajza

- 1 veća crvena paprika

- 1 srednji crveni luk

- 150 gr crnih maslina bez koske

- maslinovo ulje

- so

- origano

Priprema:

Tofu sir isecite na kockice i ubacite u kipuću slanu vodu. Kad ispliva na površinu kuvajte ga još 3 minuta. Izvadite i ocedite.

Luk isecite na listiće, papriku na rezance, paradajz na kolutove koje treba prepoloviti, a tako isecite i krastavac.

Ređajte red po red povrća, zalivajte maslinovim uljem– pa posipajte maslinama. Odgore stavite tofu sir, pospite ga origanom i maslinovim uljem pa poslužite.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Pepeo i garež je sve što je ostalo od dva spaljena automobila na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA