Posna verzija čuvene grčke salate
Za 4 osobe:
- 400 gr domaćeg tofu sira (može i kupovni)
- 1 veći krastavac
- 2 veća paradajza
- 1 veća crvena paprika
- 1 srednji crveni luk
- 150 gr crnih maslina bez koske
- maslinovo ulje
- so
- origano
Priprema:
Tofu sir isecite na kockice i ubacite u kipuću slanu vodu. Kad ispliva na površinu kuvajte ga još 3 minuta. Izvadite i ocedite.
Luk isecite na listiće, papriku na rezance, paradajz na kolutove koje treba prepoloviti, a tako isecite i krastavac.
Ređajte red po red povrća, zalivajte maslinovim uljem– pa posipajte maslinama. Odgore stavite tofu sir, pospite ga origanom i maslinovim uljem pa poslužite.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Pepeo i garež je sve što je ostalo od dva spaljena automobila na Novom Beogradu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
mama
Може баш добро хвала
Podelite komentar