POSNO! Supa od bundeve i kokosovog mleka

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 2 kašike ulja

- 1 glavica crnog luka

- 2 šargarepe

- 2 čena belog luka

- 500 ml supe od povrća

- 500 g bundeve

- 500 ml kokosovog mleka

- 2 kašike soka od limete (limuna)

- 1 kašičica crvene mlevene paprike

- so

- 1 kašika smeđeg šećera

Iseckati bundevu sitno pa malo propržiti na 1 kašiki ulja, naliti supom i kuvati dok ne omekša. Zagrejati ulje i u drugoj šerpi, dodati iseckan crni luk i šargarepu i dinstati oko 5 minuta. Dodati iseckan beli luk, kratko propržiti. Preliti supom u kojoj je bundeva i kuvati deset minuta. Zatim dodati kokosovo mleko i kuvati još par minuta pa sve usitniti u blenderu. Vratite u šerpu i začinite, pa kuvajte dok ne proključa.

Izmikstati sastojke u blenderu, sipati u šerpu, posoliti i kuvati dok ne proključa. Sniziti temperaturu, dodati sok od limete, šećer i papriku.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stiven. K.

    9. decembar 2016 | 12:13

    Ponovite recept od pre dva dana, za pravljenje posnih krofni. Molim vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA