POSNO! Supa od bundeve i kokosovog mleka
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 500 ml supe od povrća
- 500 g bundeve
- 500 ml kokosovog mleka
- 2 kašike soka od limete (limuna)
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- so
- 1 kašika smeđeg šećera
Iseckati bundevu sitno pa malo propržiti na 1 kašiki ulja, naliti supom i kuvati dok ne omekša. Zagrejati ulje i u drugoj šerpi, dodati iseckan crni luk i šargarepu i dinstati oko 5 minuta. Dodati iseckan beli luk, kratko propržiti. Preliti supom u kojoj je bundeva i kuvati deset minuta. Zatim dodati kokosovo mleko i kuvati još par minuta pa sve usitniti u blenderu. Vratite u šerpu i začinite, pa kuvajte dok ne proključa.
Izmikstati sastojke u blenderu, sipati u šerpu, posoliti i kuvati dok ne proključa. Sniziti temperaturu, dodati sok od limete, šećer i papriku.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Stiven. K.
Ponovite recept od pre dva dana, za pravljenje posnih krofni. Molim vas.
Podelite komentar