Zlatni bezglutenski hleb od kukuruznog brašna
Predivan hleb koji je još lepši kad se tostira!
Potrebno je:
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja integralnog pirinčanog brašna
- 2/3 šolje krompirovog ili kukuruznog skroba (gustin)
- 1/3 šolje brašna od tapioke (ili isto toliko gustina)
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice instant kvasca
- 1.25 kašičice soli
- opciono: 1.25 kašičice ksantan ili guar gume (čest aditiv u bezglutenskim hlebovima, ima ih u „zdravim hranama“)
- 1 šolja toplog mleka
- 1/4 rastopljenog maslaca ili maslinovog ulja
- 3 velika jaja
Izmešajte mikserom sve sastojke sem mleka, maslaca/ulja i jaja. Dodajte mleko i mutite, a onda i puter/ulje. Smanjite brzinu miksera i dodajte jaja. Ostavite da narasta u prekrivenoj posudi oko 1 sat. Namastite kalup za hleb ili još bolje – obložite ga papirom za pečenje.
Prespite masu u kalup, ponovo ostavite da testo naraste – oko pola sata. Peče se oko 40 minuta na 180 stepeni.
Recept i fotografija: vitkigurman.com
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Rekonstrukcija Vlade od marta do juna, sa nekima da se pozdravimo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.