POSNO! Čorba od cherry paradajza

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- par kašika maslinovog ulja

- 1 kg cherry paradajza

- 1 crni luk

- par čenova belog luka

- so, biber,

- timijan i bosiljak

- kašika šećera

- 1 l supe od povrća

- za serviranje: cherry paradajz, mocarela, svež bosiljak, peršun (po izboru)

Sipajte u manji pleh par kašika maslinovog ulja i ubacite u rernu na oko 200 stepeni da se ulje zagreje.

1 kg cherry paradajza isecite na pola, izmešajte sa jednim većim crnim lukom sečenim na trakice, dodajte nekoliko komadića belog luka (presečenih na pola), timijan i bosiljak. Posolite, pobiberite i ubacite na zagrejano ulje. Peče se oko 20 minuta i u toku pečenja treba da se promeša 2-3 puta. Zbog kiselog ukusa paradajza, u povrće pre pečenja bi trebalo da se stavi i malo šećera.

Staviti 1 litar supe od povrća (stok, temeljac) da provri i sipati pečeni paradajz. Kada je prokuvano, ocediti supu u drugi lonac. Povrće sa malo supe usitnite u blenderu. Izblendovano povrće propasirajte kroz cediljku u lonac u kome je supa i začinite (beli biber, so i bosiljak).

Za serviranje: nekoliko cherry paradjza koji su ostali na grančici ispecite na tiganju da malo omekšaju i spustite u tanjir preko supe. Ukrasite svežim bosiljkom. Mocarela sa maslinovim uljem i peršunom je super na tanjiriću pored

 

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA