Sečuan sos: ljutina čilija koja zagreva tokom hladnih dana!
Potrebno je:
- 4 kašike soja sosa
- 3 kašike sirćeta
- 3 kašike šećera
- 1 kašika crvenog vina
- 1 kašika pirinčanog sirćeta ili balsamica
- 1 kašičica mlevenog crvenog bibera
- 3 kašike ljute mlevene paprike (može i suva reidrirana)
- ½ glavice crnog luka
- 1 cm korena djumbira, oljuštenog i izrendanog
- 2 kašike susamovog ulja
- 2 kašike maslinovog ulja
Na ulju ispržiti sitno seckani crni luk i rendani đumbir. Kad postanu providni, staklasti dodati mlevenu ljutu papriku, kratko promešati i skloniti sa vatre. Sve ostale sastojke pomešati i preliti preko luka. Vratiti na šporet samo na minut i skloniti.
Servirati uz meso po izboru, iseckano na trakice i proprženo (ili grilovano) - uz kinesko povrće i pirinač.
Foto i recept: vitkigurman.com
(Telegraf.rs)
Video: Iznemogli beloglavi sup spustio se na seosku kuću: Spasavnje ugrožene vrste u selu Sedobro
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.